Film Online programma

Documentaire over hoe rijke mensen onze wereld kapot maken

Vrijdag 23 feb. 01:00 tot zondag 25 feb. 23:55

Breaking Social

Fredrik Gertten
Online programma, op je eigen scherm

Je kunt niet meer reserveren

Fredrik Gertten's briljante vorige documentaire PUSH wist precies de vinger op de zere plek van de woningcrisis te leggen. Zijn nieuwste documentaire klinkt weer net zo relevant en actueel.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

Hard werken en netjes belasting betalen – dat is de taak van de gehoorzame burger. Maar dit ‘sociaal contract’ lijkt behoorlijk afgebrokkeld. Mensen die het makkelijkst geld verdienen, geven daar het minst voor terug. In deze soms droef, soms hoopvol stemmende inventarisatie van het afkalvende systeem toont filmmaker Fredrik Gertten hoe corruptie en sociale ongelijkheid een wereldwijd toenemend probleem vormen, maar dat er óók nog genoeg mensen zijn die deze trend willen keren. 

Activisten in diverse landen vertellen wat hen deed besluiten om in opstand te komen, en hoe ze worden tegengewerkt. Beelden van hun dagelijks leven worden afgewisseld met bespiegelingen van de Nederlandse historicus Rutger Bregman en de Amerikaanse auteur Sarah Chayes, die zoeken naar een antwoord op de vraag of corruptie wereldwijd zal winnen, of dat eerlijkheid toch het langst duurt.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.