Theater

Een queer perspectief op een wereld met nieuwe betekenis

Zaterdag 23 sep. 2023 om 20:30

De Foetushemel

Simon(e) van Saarloos, Ulrike Quade Company
De Meervaart, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Hoe voelt het om wakker te worden op aarde en te beseffen dat je hier niet thuishoort? Dat je als non-binair persoon van kleur erachter komt dat je als foetus geaborteerd had moeten worden? Dit overkomt Freddie (Naomi Grant). In de voorstelling De Foetushemel twijfelt hen aan het bestaan op aarde en wordt geconfronteerd met een wereld waar hen niet thuis lijkt te horen of überhaupt geaccepteerd wordt. 

De Foetushemel is een onzichtbare wereld die neerdaalt op aarde waar Freddie zich op dat moment bevindt. In gesprek met deze hemel vol foetussen en henzelf, krijgt Freddie te maken met de eeuwige binaire dialoog die we terugzien in ons bestaan. Je bent man of vrouw, zwart of wit, links of rechts, je bent voor of tegen geweld.. of het aborteren van een foetus.

Deze tegenstellingen in het debat rondom abortus houden elkaar in stand en in balans, de ene kant kan niet bestaan zonder de andere. Hoe zou de wereld eruitzien als we ons loskoppelen van deze contrasten en meer gaan leven vanuit verbinding en minder vanuit dualiteit? 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.