Muziek

Poëtische indie folk

Vrijdag 22 sep. 2023 om 20:30

Gymzaalconcerten | Lizet Aviva + Alexandra Alden

MidWest, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Van Jazz tot Singer-songwriters, van Electronic tot Klassiek van Pop tot Poetry. Een klein en fijn concert op gymzaalvloer van MidWest Radio. Vanavond een double bill concert met:

Lizet Aviva
Lizet Aviva’s muziek is als water – het neemt je mee in een kabbelende stroming, maar sleurt je ook als een draaikolk naar de bodem. Lizet schrijft over het ontgroeien van het verleden en het zijn van een dromer in deze snel draaiende wereld.

Poëtische indie folk met een rauw randje: geïnspireerd door artiesten als Wilco, Madison Cunningham en Feist. Haar debuut EP In My Backyard is gereleased op 2 november 2022. In My Backyard is een muzikale en poëtische reis door de achtertuin van het leven: een plek waar de mooiste gedachtes en herinneringen bewaard zijn, maar waar ook de donkerste geheimen in de schaduw zich verschuilen.

Alexandra Alden
Alexandra Alden is een Maltese muzikant, neergestreken in Rotterdam. Haar muziek is te omschrijven als minimalistische folk geïnspireerd door de warmte en zonneschijn van de Middellandse Zee.

Haar muziek put inspiratie uit de vroege klassieke songwriters zoals Joni Mitchell en Nick Drake, maar ook uit de meer recente Bon Iver, Sufjan Stevens, Laura Marling, Nick Cave en Father John Misty. Alden heeft tot nu toe twee albums en een EP uitgebracht – ‘The Curious Child’ (EP, 2012), ‘Wild Honey’ (LP, 2018) en meest recent ‘Leads to Love’ (LP, 2021).

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.