Muziek

Collectieve ensemble van feestelijke protestmuziek

Donderdag 30 mei om 20:30

Ibelisse Guardia Ferragutti & Frank Rosaly

De Doelen, Rotterdam

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €18

Over dit programma

Frank Rosaly en Ibelisse Guardia Ferragutti delen muzikale roots binnen de Latinx scene van Bolivia, Brazilië en Puerto Rico. Op hun debuutalbum MESTIZX bundelen ze hun krachten als componisten, arrangeurs en muzikanten.

Met verwijzingen naar free jazz, elektronica, Chicago post-rock, bomba, plena, cumbia, ambient, Andes, minimal, noise, punk en folk, illustreert de plaat verschillende kanten van een dekolonialisatieproces in een los, eclectisch en feestelijk verhaal. De muziek verwijst naar de rijkdom van rituele bijeenkomsten, die ze erkennen als een intrinsieke vorm van veerkracht en verzet, maar ook als een noodzakelijkheid die de meeste mensen zoeken - in de kerk, in rituelen, de dansclub, muziekfestivals en andere bijeenkomsten.

Een atmosfeer van hun inheemse ecologie verschijnt door de hele plaat. Verschillende danstradities uit het Caribisch gebied en de Andes duiken op. De muziek is gevormd om Latijnse culturen te vertegenwoordigen en is diep verweven in het weefsel van een excentriek verhaal. 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.