Film Kaboom

Glamrock animatieopera over een Noh speler

Zondag 2 apr. 2023 om 21:15

Inu-Oh

Masaaki Yuasa
Eye, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Masaaki Yuasa is wellicht een van de meest compromisloze anime-auteurs op aarde. Als er één 'Maverick' is in de filmkunst, dan niet Tom Cruises Top Gun-piloot, maar wel deze übergeïnspireerde Japanse filmmaker. Zijn idiosyncratische stijl heeft al heel wat subversieve en entertainenede films opgeleverd.

Inu-oh
is een radicale en rebelse animefilm die zich afspeelt in het Japan van de 14de eeuw, wanneer de blinde biwa-speler Tomona en de mysterieuze, misvormde. verschoppeling Inu-oh (herkenbaar aan zijn gigantisch lange arm waarmee hij elke dance battle kan winnen) samen een band vormen om hun waarde te bewijzen aan het volk en het establishment. Inu-oh is een al dan niet bewuste revolutionair die alle maatschappelijke conventies uitdaagt door gewoonweg te zijn wie hij is.

Kaboom
Het Kaboom Animation Festival is de one-stop-shop voor het nieuwste en beste op het gebied van animatie. Van baanbrekende experimentele arthouse tot kleurrijke verhalen, Kaboom komt tegemoet aan de animatiebehoeften van iedereen!

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.