Beeld: Sebastian van Damme
Architectuur

Fysieke toegankelijkheid in de architectuur

Dinsdag 21 feb. 2023 om 20:00

Jakoba Mulderhuis | Thema Onderwijs

Architekten Cie, Marc Koehler Architects, Powerhouse Company
Lieven de Key HQ, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In de Winterlezingen worden langverwachte projecten in Amsterdam besproken die als blikvangers de toegang vormen tot een wijk of gebied. Maar hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen voor mensen met een beperking?

Het Jakoba Mulderhuis is de laatste stap in de vervolmaking van de Amstelcampus van de HvA en ligt op een markante locatie, op de hoek van de Wibautstraat en de Mauritskade, en aan de rand van de historische binnenstad aan de Singelgracht. Samen met het Benno Premselahuis, een rijksmonument aan de overzijde van de Wibautstraat, vormt het Jakoba Mulderhuis een poort naar de stad. Het uiterst flexibele onderwijsgebouw is ontworpen door Team RSG, een gelegenheidscombinatie van Powerhouse Company, Marc Koehler Architects en de Architekten Cie.

Sprekers
Lezing
over het ontwerp van het Jakoba Mulderhuis door Stefan Prins (architect/partner Powerhouse Company)

Gevolgd door een panelgesprek met Eric Groot Kormelink, (Specialist bij Cliëntenbelang Amsterdam), gebruiker van een elektrische rolstoel, Rick Kwekkeboom (Lector Langdurige Zorg en Ondersteuning, HvA), en ontwerper Stefan Prins (Powerhouse Company).

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk) nodig om dit evenement bij te wonen, bel of mail dan naar Arcam via 020 620 48 78 of arcam@arcam.nl
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.