Performance, Dans, Film Queering Puppets Festival

Een ode aan de kennis en de strijd van de inheemse vroedvrouw uit de regio Imbabura in het noorden van Ecuador

Vrijdag 31 mrt. 2023 om 20:00

NACER/BIRTH

Humor y Vida, Theatre Embassy
Plein Theater, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Je bent getuige van een rituele geboorte. Kennis uit de Andes die generaties lang van moeder op dochter overgedragen wordt, is dankbare wijsheid. Pas recent worden inheemse vroedvrouwen erkend als volwaardige medici. Experimenteel theater over bewustwording, waar ik erg nieuwsgierig naar ben.

Roos Wonders Curator Theater en Dans

Over dit programma

NACER/BIRTH werd in 2015 gemaakt in Quito en Otavalo (Imbabura regio) in het noorden van Ecuador. Een zeer spirituele regio, waar de lokale bevolking de onderdrukking van de Spaanse kolonie op verschillende manier heeft weten te weerstaan. NACER/BIRTH is een ode aan vrouwen van Otavalo en de kennis die ze eeuwenlang van moeder op dochter overdroegen. Tot voor kort werkten de vrouwen in de illegaliteit, omdat hun voorouderlijke kennis en werkwijze was verketterd.

De voorstelling is een enscenering van de geboorte met de wijsheid van voorouderlijke kennis uit de Imbabura regio. Een mix van poppenspel, video, dans, experimenteel theater en nieuwe performance-technologieën, waarin ritueel, praktijk, verschillende generaties, tijd, ruimte en voorouderlijke kennis samenkomen, maar ook inzichten vanuit de Andes en westerse perspectieven.

Let op: de gesproken taal in deze voorstelling is Spaans, met Nederlandse ondertiteling.

Queering Puppets Festival
Het Queering Puppets Festival Amsterdam biedt een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.