Dans Holland Festival

Poëtisch en anarchistisch dansmanifest

Zaterdag 10 jun. 2023 om 20:30

ÔSS

Marlene Monteiro Freitas for Cia, Dançando com a Diferença
Frascati, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

De inclusieve dansgroep Dançando com a Diferença werkt samen met een van de meest spraakmakende choreografen van het moment, Marlene Monteiro Freitas. Iets om heel erg naar uit te kijken!

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Ôss betekent ‘bot’ in het Creools. Met deze voorstelling voor negen performers, onder wie zes dansers, verkent Freitas de harde en zachte aspecten van het lichaam, van het skelet en de ingewanden tot en met de huid.

Het werk van de Kaapverdische Marlene Monteiro Freitas houdt het midden tussen het groteske en het magische. In haar werk combineert ze verschillende tradities en invloeden: hedendaagse dans, hiphop, klassieke muziek, samba, circus, film en popcultuur. Voor deze voorstelling, in samenwerking met Dançando com a Diferença uit Madeira, laat ze zien hoe juist in de unieke kenmerken van mensen hun grootste krachten schuilgaan. De groep charismatische performers belichaamt actief het motto van Dançando com a Diferença: 'dansen met ons lichaam, niet ondanks ons lichaam.'

Holland Festival
Het Holland Festival vindt dit jaar voor de 76ste keer plaats door heel Amsterdam, van de bekende grote zalen tot spannende nieuwe locaties in alle uithoeken van de stad. Bewonder onze interdisciplinaire selectie bomvol wereldwijde allure, spirituele, ruige, activistische en esthetische spektakelstukken.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.