Beeld: Marco Borggreve
Muziek

Seizoensopening met swingende muziek, een jazzy Pianoconcert en Bolero

Maandag 18 sep. 2023 om 20:15

Ravel en Gershwin

Nederlands Philharmonisch Orkest, Daniel Ciobanu, Stanislav Kochanovsky
Het Concertgebouw, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Laat je meenemen in een sprookjesachtig en swingend programma! Op het programma o.a. Ravels Pianoconcert gespeeld door toppianist Ciobanu!

Yang Yang Cai Curator Muziek

Over dit programma

Het Nederlands Philharmonisch Orkest opent het seizoen met dirigent Stanislav Kochanovsky en pianist Daniel Ciobanu.

Daniel Ciobanu speelt Pianoconcert in G

Sinds hij het Rubinstein Concours in Tel Aviv won, heeft de Roemeense pianist Daniel Ciobanu naam gemaakt met zijn energieke spel. ‘Een genot van begin tot eind’, aldus de New York Classical Review over zijn debuut in Carnegie Hall. Hij soleert in het Pianoconcert in G van Ravel, een werk waarin de componist zich liet inspireren door de jazz waarmee het vooroorlogse Parijs doordrenkt was, maar ook zijn Baskische achtergrond niet verloochent.

Stanislav Kochanovsky dirigeert de Bolero van Ravel

Na de pauze nog meer ‘swinging Paris’ in dit concert onder leiding van Stanislav Kochanovsky, die sinds zijn debuut in 2019 een regelmatig terugkerende gast is bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gershwin bezocht in 1928 de Franse hoofdstad en legde zijn indrukken vast in zijn An American in Paris. Het concert besluit met de Bolero van Ravel. Muziek van een waanzinnige, aldus een dame bij de première. De componist gaf haar volmondig gelijk, maar dat neemt niet weg dat het zijn beroemdste werk is geworden.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.