Film IDFA

Ontroerende documentaire over liefde en herinnering

Woensdag 22 nov. om 19:10

The Eternal Memory

Maite Alberdi
LantarenVenster, Rotterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Augusto Góngora was een bekende tv-journalist in Chili. In de jaren zeventig en tachtig legde hij clandestien op video getuigenissen vast over mensenrechtenschendingen onder dictator Pinochet. Inmiddels lijdt Góngora al enige jaren aan alzheimer en moet zijn vrouw, Paulina Urrutia, een in Chili beroemde actrice en ex-minister van Cultuur, hem elke dag opnieuw herinneren aan wie hij was en is, aan wie zíj is en waarom ze bij elkaar zijn. Dat doet ze niet aflatend met ongekende toewijding en vindingrijkheid.

Aan de hand van archiefbeelden, homevideo’s en de sobere registraties van de regisseur schetst Maite Alberdi een teder en onvergetelijk portret van een nationaal en persoonlijk verleden, een grote liefde en een ziekte die van kwaad tot erger wordt. 

IDFA Festival
IDFA is één van de belangrijkste documentaire filmfestivals van de wereld. Het is een hoogtepunt van het Nederlandse filmjaar. Hier zie je de mooiste portretten en krijg je een inkijk in werelden waaraan je nooit hebt gedacht of altijd meer over wilde weten. Bekijk onze selectie van het festival hier.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.