Film, Theater Holland Festival

De grenzen tussen fictie en realiteit vervagen waarbij een onheilspellend gevoel heerst

Vrijdag 28 jun. om 16:00

The Second Woman: live screening

Anna Breckon & Nat Randall, Georgina Verbaan
Tuschinski Theater, Amsterdam

Reserveren is helaas niet meer mogelijk

Live screening van de uitputtingslag van makersduo Anna Breckon & Nat Randall waarin vrouwelijke stereotiepen worden onderzocht. Gemaakt door een vrouwelijke en non-binaire crew en gespeeld door Georgina Verbaan en 100 (!) tegenspelers.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

In The Second Woman herhaalt Georgina Verbaan één scène 100 keer gedurende een periode van 24 uur. Tegenover haar staan 100 verschillende mannelijke, queer en non-binaire deelnemers uit de lokale gemeenschap. In elke scène ontmoeten de twee spelers elkaar voor het eerst op het podium. 

De scène, die ongeveer 10 minuten duurt, gaat over een vrouw en haar partner. Hun relatie heeft zijn creativiteit, romantiek en vitaliteit verloren. Er komt een man binnen. We weten net zo weinig over hem als de actrice. De intense en intieme uitwisseling tussen haar en de deelnemer culmineert in een uiteindelijke keuze: 'Ik hou van je' of 'Ik heb nooit van je gehouden.’

Het decorontwerp en de live beelden zijn geïnspireerd op de Amerikaanse onafhankelijke cinema van de jaren 70 en de geschiedenis van het melodrama voor vrouwen, als een genre dat vrouwen op een stereotiepe manier portretteert.

Op het podium vliegen de vonken ervan af, de grenzen tussen fictie en werkelijkheid vervagen en het gevoel van opwinding en angst is voelbaar.  The Second Woman vindt gelijktijdig plaats als voorstelling op het podium van ITA en op het scherm in Koninklijk Theater Tuschinski.

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.