Film Kaboom

Animatieklassieker van Oscarwinnaar

Vrijdag 24 mrt. 2023 om 22:15

The Tune

Bill Plympton
Slachtstraat Filmtheater, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

The Tune is voor zowel de liefhebbers van het werk van de Amerikaanse cartoonist en animator Bill Plympton, als ook voor zij die hem nog niet kennen en zijn bizarre creativiteit mogen ontdekken. Na vele korte animatiefilms te hebben geproduceerd - en zelfs een videoclip van Kanye West - is The Tune zijn eerste lange, zelf gefinancierde speelfilm.

Je volgt het buitensporige avontuur van Del, een songwriter voor de irritante Mr. Mega. Del is toevallig ook verliefd op de secretaresse van zijn baas, Didi. Als Del niet binnen 47 minuten met een bonafide hit kan komen, dan is het volgens Mega klaar. Zijn zoektocht brengt hem naar de maffe wereld van Flooby Nooby, waar hij misschien wel leert om vanuit het hart liedjes te schrijven.

Kijken naar een Plympton-film is alsof je voor het eerst de kracht van een potlood ontdekt. Zijn tekeningen zijn even surrealistisch als komisch en getuigen van de oneindige verbeeldingskracht.

Kaboom
Het Kaboom Animation Festival is de one-stop-shop voor het nieuwste en beste op het gebied van animatie. Van baanbrekende experimentele arthouse tot kleurrijke verhalen, Kaboom komt tegemoet aan de animatiebehoeften van iedereen!

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.