Muziek Holland Festival

Een muzikaal ritueel voor spirituele opstanding

Zondag 18 jun. 2023 om 20:30

To Feel A Thing

adrienne maree brown, Troy Anthony, The Fire Ensemble, Charlotte Brathwaite
Muziekgebouw, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Uit een project van een Amerikaanse choir community ontstond het bijzondere ritueel To Feel A Thing: A Ritual for Emergence. Nu komt dit project van componist en dirigent Troy Anthony in samenwerking met schrijver en performer adrienne maree brown naar Nederland om samen met lokale deelnemers opnieuw te worden uitgevoerd. Samen met Brown, en begeleid door een gospelband, brengt The Fire Ensemble dit stuk hier opnieuw tot leven. Verwacht als publiek geen passieve rol, maar ga op in de menigte en zing mee als je wilt, óf kies voor een plek op het balkon voor meer overzicht.  

De teksten van brown zijn geïnspireerd op het werk van de Afro-Amerikaanse science-ficton schrijver Octavia Butler. brown ontwikkelt een muzikaal ritueel dat gemeenschappen kunnen gebruiken voor hun eigen opkomst, opstanding, belichaming en transformatie. 

Holland Festival
Het Holland Festival vindt dit jaar voor de 76ste keer plaats door heel Amsterdam, van de bekende grote zalen tot spannende nieuwe locaties in alle uithoeken van de stad. Bewonder onze interdisciplinaire selectie bomvol wereldwijde allure, spirituele, ruige, activistische en esthetische spektakelstukken.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.