Muziek, Theater

Ontdekkingen rondom de Tambú

Woensdag 26 jun. om 20:30

Voices from letters: Kimina

Vernon Chatlein, Remses Rafaela
Theater Bellevue, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

 De Tambú is meer dan muziek, het is ook dans, zang, en leefwijze. Hoewel de Tambú eeuwen geleden al op Curaçao door tot slaafgemaakten werd gevormd uit verschillende Afrikaanse muzikale tradities, is het nog steeds springlevend in de huidige Caribische gemeenschap.

Chatlein is vanuit zijn eigen interesse en passie begonnen met onderzoek naar de verhalen van de Tambú. Het uiteindelijke resultaat wordt een hedendaagse musical choreographic work die gebruikmaakt van de elementen van de Tambú. Als onderdeel van zijn research & performance platform Voices from Letters zal hij de derde van de reeks presenteren. Hiervoor heeft hij ook Zikinza en  Imershón op verschillende podia gepresenteerd.

Voices from Letters: Kimina zal een vertoning zijn van Chatlein’s ontdekkingen en research rondom de Tambú. Hierbij heeft hij samengewerkt met longtime vriend en choreograaf Remses Rafaela. Samen zijn zij op zoek naar nieuwe vormen in Tambú die de codes en traditie behouden maar in zekere zin ook de extremen opzoeken. 

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.