Film Nederlands Film Festival

Documentaire over Nigeriaanse vrouw die Shell aanklaagt

Zondag 24 sep. 2023 om 13:00

Vrouwen in Beeld: Esther & the Law

Tatiana Scheltema, Claire Pijman
Slachtstraat Filmtheater, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Hoe kunnen er meer verhalen over en door vrouwen verteld worden? In dit programma worden producties vertoond, waarvan de crew en cast voor een groot deel uit vrouwen bestaat. Na afloop is er een nagesprek met de makers achter deze producties.

Esther & the Law is een documentaire over de Nigeriaanse Esther Kiobel, die gerechtigheid zoekt voor haar man die in 1995 geëxecuteerd werd, nadat hij in opstand kwam tegen de vervuilingspraktijken van Shell. Bijna 25 jaar later klaagt Esther de multinational aan bij de Nederlandse rechtbank.

Stichting Vrouwen in Beeld wil het werk en de arbeidsmarktpositie van vrouwen in de Nederlandse audiovisuele industrie beter zichtbaar maken en versterken door middel van activiteiten en onderzoek. De organisatie richt zich daarbij op álle vrouwen die werkzaam zijn in de sector; van makers tot vertoners, van fondsen tot omroepen, van medewerkers tot leidinggevenden.

Nederlands Film Festival
Op het NFF ontmoet je filmmakers en ga je met hen in gesprek. Bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef films, series en digitale cultuur op unieke wijze. Zie, voel en proef van de festivalsfeer bij onze selectie van het festival.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.