Film Nederlands Film Festival

Wanhopige vrouw zint op wraak

Zondag 24 sep. om 11:00

Vrouwen in Beeld: SiHAME

Lisette Donkersloot, Shamira Raphaëla
Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Hoe kunnen er meer verhalen over en door vrouwen verteld worden? In dit programma worden producties vertoond, waarvan de crew en cast voor een groot deel uit vrouwen bestaat. Na afloop is er een nagesprek met de makers achter deze producties.

Twee afleveringen van de achtdelige serie SiHAME op het bioscoopscherm, waarin de achttienjarige Sihame al een jaar wordt achtervolgd door pesterijen rondom een seksfilmpje met haar ex, dat zonder haar toestemming online werd verspreid. De wanhopige Sihame zint op wraak.

Stichting Vrouwen in Beeld wil het werk en de arbeidsmarktpositie van vrouwen in de Nederlandse audiovisuele industrie beter zichtbaar maken en versterken door middel van activiteiten en onderzoek. De organisatie richt zich daarbij op álle vrouwen die werkzaam zijn in de sector; van makers tot vertoners, van fondsen tot omroepen, van medewerkers tot leidinggevenden.

Nederlands Film Festival
Op het NFF ontmoet je filmmakers en ga je met hen in gesprek. Bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef films, series en digitale cultuur op unieke wijze. Zie, voel en proef van de festivalsfeer bij onze selectie van het festival.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.