Gavin-Viano

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Performer and Director of the Times Award

Genomineerd door: Princess Bangura

''Ik heb nog nooit een man ontmoet die zo hardwerkend, toegewijd en gemotiveerd is. Zijn creaties spreken voor de tijd waarin we leven, altijd boeiend en vanuit een radicaal standpunt.''

Over Gavin-Viano

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs. Tijdens zijn studie was hij regie-assistent bij Toneelgroep Oostpool en part-time Research Adviseur bij VSBfonds. Voordat hij naar de regieopleiding ging, ontwikkelde hij zich bij Codarts Rotterdamse Dansacademie en vervolgens ontving hij scholarships voor The New York Film Academy. Als danser en acteur was hij te zien in Grease (Vorst Nationaal), Yab Yum (Koninklijk Carré), Rocky Das Musical (Stage Entertainment Hamburg) en de politieke voorstelling Ragtime Das Musical (Staatstheater Kassel, Braunschweig en Oper Graz). Gavin-Viano ontwikkelt zijn werk bij VIA ZUID, IMPACT en Frascati Producties.

Momenteel tourt Gavin-Viano met zijn concert performance A Melody For Grown Ups. Hier ontving hij de Henri Winkelman Award voor ter waarde van €10.000,-

Daarnaast is hij ook genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs voor zijn voorstelling Bloodscent met Princess Isatu Hassan Bangura als hoofdrolspeler.

Instagram

Beeld: Lalo Torre, Tavaro

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden