Princess Isatu Hassan Bangura

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Impressive Performance Award

Genomineerd door: Giovanni Brand

''Er is geen performer met zo'n indrukwekkende aanwezigheid als Princess. Als zij op het toneel stapt kan je niet anders dan doen dan naar haar blijven kijken. Haar teksten raken je niet alleen in je hart maar ook in je ziel.''

Over Princess Isatu Hassan Bangura

Princess Isatu Hassan Bangura (1996) is een interdisciplinaire kunstenaar die gebruik maakt van vormen en technieken van veel verschillende kunstvormen. Ze drukt zichzelf uit op een groot aantal media, zoals performance, muziek en film. De meeste van haar werken zijn gemaakt in de Engelse taal, vooral omdat haar moedertaal een mengeling is van Engels en Krio.

Haar Performances worden vaak omschreven als kleurrijk en geaard. Werkend vanuit herinneringen, combineert ze haar diepe West-Afrikaanse roots met haar ervaringen in de westerse wereld. Geïnspireerd door religie en spiritualiteit richt ze zich op fictieve personages en figuren met het idee van een hogere macht. Vanwege haar liefde voor het vertellen van verhalen heeft ze de neiging om op het podium de rol van verhalenverteller op zich te nemen.

Haar fysieke aanwezigheid tijdens een voorstelling neigt naar een oer-aardse essentie en haar creaties zijn veelal fragmentarisch met het idee om het publiek delen van een groter verhaal te laten zien.

"Ze is een mix van taal, beweging en geluid."

Instagram

Beeld: Njaheut Gilles Valer, Jean van Lingen

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden