De We Are Public Awards vond plaats op 21 september in de Melkweg. Het was stiekem geen echte ‘award show’, maar een eerbetoon aan herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers – want waar zou de kunst zijn zonder kunstenaars? Het was een vibrerende en eclectische avond vol muziek, poëzie, theater, dans, film en alles wat daartussen zit!

En waarom dan die ‘Awards’? Omdat het idee voor deze avond begon bij de kunstenaars zelf, die zelf mochten kiezen wie ze nomineerden, voor iedere denkbare categorie. Dat creëerde een sneeuwbaleffect en leverde honderd geweldige nominaties op. Het resultaat is een eerbetoon aan al deze makers. Dus geen top-down winnaars en verliezers, maar bottom-up nominaties gebaseerd op inspiratie, fascinatie en bewondering.

We Are Public Awards gaf een podium aan de grensverleggende makers van dit moment, letterlijk en figuurlijk. De line-up van de avond bestond dan ook volledig uit genomineerden. Met o.a. een indringende dansperformance van Roshanak Morrowatian, absurdistisch anti-theater van Donny Ronny (voorheen Stefano Keizers), dampende hiphop van rapduo LIONSTORM (garant voor moshpits en rode oortjes) en nog heel veel meer.

Wij zijn nog aan het nagenieten en jullie hopelijk ook!

Ontdek de andere makers