Theater Holland Festival

Wat het betekent om vandaag de dag mens te zijn

Woensdag 7 jun. 2023 om 20:00

Angela (a strange loop)

Susanne Kennedy, Markus Selg
Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

In dit duizelingwekkende spiegelpaleis van een van mijn favoriete makers Susanne Kennedy worden begrippen als identiteit, echt en fake grondig onderzocht. Let ook op Diamanda La Berge Dramm, zij is in deze productie performer en schreef mee aan de muziek. Een fascinerende maker die we al langer volgen en steunden tijdens de lockdowns.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

‘Wat maakt Angela, Angela?’ Dat willen de Duitse regisseur Susanne Kennedy en multimediakunstenaar Markus Selg weten. Om daar achter te komen nemen ze Angela's bestaan als dramatisch materiaal en volgen haar van haar geboorte tot haar dood en daarna. Hun reis begeleidt haar door alledaagse situaties: ziekte en herstel, waken en slapen, geboren worden en baren, ouder worden en sterven. De aanname is dat Angela bestaat uit miljoenen ervaringen en dat sommige daarvan weerspiegelen wat anderen haar hebben verteld. Angela zou uiteindelijk slechts een vreemde loop kunnen zijn, een eindeloze reeks.

Angela (a strange loop) neemt je mee op een diepe duik in het vraagstuk van identiteit en bewustzijn. Angela leidt ons naar een van de fundamentele vragen van het bestaan: wat is de aard van de werkelijkheid en wat vertegenwoordigt 'ik'?

Holland Festival
Het Holland Festival vindt dit jaar voor de 76ste keer plaats door heel Amsterdam, van de bekende grote zalen tot spannende nieuwe locaties in alle uithoeken van de stad. Bewonder onze interdisciplinaire selectie bomvol wereldwijde allure, spirituele, ruige, activistische en esthetische spektakelstukken.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.