Dans Holland Festival

Uitbundig queer ritueel

Woensdag 7 jun. 2023 om 20:30

EXÓTICA

Amanda Piña, nadaproductions
Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Een uitbundige voorstelling waarin dans uit de niet-Westerse canon gevierd wordt. Dit zijn de producties die het Holland Festival zo bijzonder en waardevol maken.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

EXÓTICA is een uitbundig ritueel, een soort seance, waarbij voorouderlijke dansers, femmes en queer mensen van kleur uit het verleden en het heden de blik van het publiek uitdagen. De live performance is een plek waar heropvoering, aanroeping, exorcisme en viering plaatsvindt.

La Sarabia (1878-1988), Nyota Inyoka (1896-1971), François (Féral) Benga (1906-1957) en Leila Bederkhan (1903-1986) – ooit reisden ze door Europa om hun dans te presenteren. Wat voor werk maakten deze dansers en choreografen destijds? Hoe kunnen we dat werk vandaag begrijpen? Wat is er nu nog over van hun context?

Holland Festival
Het Holland Festival vindt dit jaar voor de 76ste keer plaats door heel Amsterdam, van de bekende grote zalen tot spannende nieuwe locaties in alle uithoeken van de stad. Bewonder onze interdisciplinaire selectie bomvol wereldwijde allure, spirituele, ruige, activistische en esthetische spektakelstukken.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.