Film

Spectaculair beeld- en geluidexperiment

Woensdag 15 feb. om 20:30

Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills
WORM, Rotterdam

Je kunt niet meer reserveren

Voor haar bloedmooie portret van de milieukundige Zoe Lucas ontwikkelde regisseur Jacquelyn Mills tal van vernuftige ecologische technieken. Ze volgt Lucas over het door mensen verlaten Sable Island in de Noord-Atlantische oceaan, omringt door zeehonden en paarden. Een overweldigende ervaring.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

Zoe Lucas woont al ruim veertig jaar op Sable Island, een stukje land van ruim dertig kilometer lang en anderhalve kilometer breed in de Atlantische Oceaan, in de buurt van Nova Scotia. Ze leeft er in volstrekte harmonie met de overweldigende natuur, die ze bestudeert, in kaart brengt en waar nodig en mogelijk onderhoudt.

Filmmaker Jacquelyn Mills volgt Lucas op haar dagelijkse wandelingen over het eiland, in verschillende, maar altijd even filmgenieke weersomstandigheden, en legt die vast op 16mm-film. Maar het leven van Lucas op het eiland is niet alleen maar idyllisch. Vervuiling, vooral door plastic, heeft ook Sable Island bereikt. De notie van vergankelijkheid verhoogt de melancholische ondertoon en schoonheid van de film.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.