Muziek Holland Festival

Aantrekkingskracht van extreem sektarisme

Maandag 12 jun. 2023 om 20:30

How To live (after you die)

Lynette Wallworth
Muziekgebouw, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Toen buitenissige complottheorieën zoals QAnon miljoenen mensen over de hele wereld in hun greep kregen, zag kunstenaar Lynette Wallworth een hoofdstuk uit haar verleden het heden binnendringen. Tijdens zijn presidentschap liet Donald Trump zich adviseren door een team van charismatische, zelfbenoemde profeten, de Evangelical Advisory Board, en omdat de kunstenaar ook zelf ooit de rol van ‘profeet’ had gespeeld in haar eigen gemeenschap, besloot ze dat de tijd gekomen was om haar verhaal te vertellen.

In dit werk neemt Wallworth haar luisteraars mee in de val van een jonge vrouw die verstrikt raakt in een geloofssysteem dat verdeelt en polariseert. How to live (after you die) geeft een stem aan een kunstenaar in de bloei van haar leven. Tegelijkertijd wijst het op de overvloed aan extremistische invloeden die ons kunnen manipuleren en vormen, tenzij we onze weg terugvinden naar ons eigen verhaal. 

Holland Festival
Het Holland Festival vindt dit jaar voor de 76ste keer plaats door heel Amsterdam, van de bekende grote zalen tot spannende nieuwe locaties in alle uithoeken van de stad. Bewonder onze interdisciplinaire selectie bomvol wereldwijde allure, spirituele, ruige, activistische en esthetische spektakelstukken.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.