Film, Dans Cinedans

Indrukwekkende korte dansfilms

Zaterdag 25 mrt. 2023 om 14:45

Shorts XL: Perpetual Bonds

Eye, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In dit spannende en ontroerende trio korte films spelen loyaliteit, toewijding en onderlinge afhankelijkheid een rol in de complexe relaties tussen modellen en schilders, poppen en poppenspelers, een man en zijn schaduw.

Mud Water speelt zich voornamelijk af in Oakland, Californië, waar twee verhalen zich tegelijkertijd ontvouwen: in het ene laveert Yung Phil tussen loyaliteit aan zijn vrienden en zijn eigen dromen en ambities. In het andere roept een man de maan aan om hem van zijn schaduw te bevrijden, waarvan hij onmiddellijk spijt krijgt als wens in vervulling gaat.

Anima Animae Animam is het Latijnse woord voor ziel en verwijst naar beweging. De film trekt je mee in de wereld van de poppen. Het is een eerbetoon aan de mensen die hun leven wijdden aan het delen van hun ziel met wezens die deze nooit hadden, en stem gaven aan objecten die zoveel te zeggen hadden; oude vergeten verhalen.

Medusa's Gaze toont ons de wereld van de modellen; de choreografen van de stilte. Hun lichamen vormen beelden en kunstwerken. Zij bevriezen om lang te worden geobserveerd en nauwkeurig te worden onderzocht. En toch verdwijnen ze altijd.

Cinedans FEST
Cinedans brengt weer de mooiste dansfilms naar het grote scherm. Korte films van talenten die op het punt van doorbreken staan en meer gevestigde namen met een focus op het werk van grootheden als Jiří Kyliàn en Pina Bausch. Dompel je onder in de rijke programmering van dit unieke festival!

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.