Film, Dans, Architectuur Cinedans

Filmisch monument van iconisch gebouw

Vrijdag 24 mrt. 2023 om 12:30

Stages of a Theater

Hans Hulscher
Eye, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Het allereerste gebouw dat Rem Koolhaas ooit bouwde - tegenwoord een internationaal gerenommeerd architect - was het Lucent Danstheater in Den Haag. Het werd in 1987 voltooid en was de thuishaven van het gezelschap Het Nederlands Dans Theater. Jiří Kyliàn, een van 's werelds meest vooraanstaande choreografen, beleefde er zijn grootste successen als artistiek directeur van het gezelschap en bracht er een groot deel van zijn professionele leven door.

Toch werd de sloop van het theater in 2015 zonder noemenswaardige tegenstand ingezet en in maart 2022 voltooid. Gelardeerd met archiefmateriaal reizen Jiří Kyliàn en Rem Koolhaas terug in de tijd en bespreken de motieven, het ontwerp en de hoogtepunten van het Lucent Danstheater. Stages of a Theater is een film als monument en een poging om een belangrijke periode in de geschiedenis en een iconisch gebouw aan de vergetelheid te onttrekken.

Cinedans FEST
Cinedans brengt weer de mooiste dansfilms naar het grote scherm. Korte films van talenten die op het punt van doorbreken staan en meer gevestigde namen met een focus op het werk van grootheden als Jiří Kyliàn en Pina Bausch. Dompel je onder in de rijke programmering van dit unieke festival!
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.