Valentina Campora

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Dans & Performance Award

Genomineerd door: Rita Bifulco

''Valentina is een danseres en maker die al jaren haar werk zelfstandig ontwikkelt en zeer actief is in de muziek- en dansscene van Amsterdam. Haar werk als choreograaf richt zich op de relatie tussen AI en theater. Ze doet dit door gebruik te maken van het lichaam. Dit plaatst ze behendig tussen de twee onderwerpen waardoor het zowel voor de kijker als voor haar eigen onderzoek een tastbare en relevante ervaring wordt.''

Over Valentina Campora

Valentina Campora studeerde af aan de afdeling Moderne Dans van Amsterdam. Ze danste en werkte samen met onder andere Andy Moor, Keren Levi, Cristina Planas Leitao, Jakop Ahlbom en is een actieve deelnemer en medewerker in de Amsterdamse muziek- en dansscene. Van 2008 tot 2014 danste en werkte ze samen met Gabriella Maiorino. Campora is een vaste gastdocent op verschillende dansacademies in Nederland. Ze is geïnteresseerd in de relatie tussen AI en theater, het extraheren van gegevens uit menselijke ervaringen, ethiek, identiteit en discriminatie.

Instagram
Beeld: Luciano Pinna

Ontdek mijn werk

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden