Rita Bifulco

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Feisty And Courageous Award

Genomineerd door: Dries Verhoeven

''Rita ontwikkelt haar eigen werk én jaagt andere makers aan via de mimefabriek, ze is onzelfzuchtig en verkent altijd de onbetreden paden. Als maker en speler onderzoekt ze, maakt ze het publiek onrustig en is voor de duivel niet bang.''

Over Rita Bifulco

Rita Bifulco is performer en maker en studeerde in 2019 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Sindsdien werkt ze als performer met verschillende makers zoals Marcelo Evelin, Lotte van den Berg en Dries Verhoeven. In 2020 richtte ze samen met Anastasiia Liubchenko en Fabián Santarciel de la Quintana "Mime fabriek" op, een platform in Amsterdam voor de mime- en performancegemeenschap. Als maker onderzoekt ze de grens tussen haar persoonlijke leven, muziek, verbeelding en een langzame maar constante rebellie.

Instagram


Beeld: Alwin Poiana, Paulina Prokop, Renout Bos

Ontdek de andere genomineerden