Theater Holland Festival

Waar en waarom ontstaat geweld?

Zaterdag 24 jun. om 20:30

Bros

Romeo Castellucci, Societas
Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Castellucci staat bekend om zijn maatschappijbevragende producties met veel gevoel voor esthetiek. Net zo visueel krachtig als de vorm, is het plot duister. Messcherpe, hallicunerende reflecties op geweld spatten in uiteenlopende beeldtaal van het podium. Letterlijk en figuurlijk een tripje waard!

Roos Wonders Curator Theater en Dans

Over dit programma

Drieëntwintig niet-professionele acteurs hebben de hoofdrol in dit werk van Castellucci naast drie professionele performers. Ze dragen Amerikaanse politie-uniformen en krijgen instructies via een zendertje in hun oor. Allemaal hebben ze een overeenkomst ondertekend waarin ze toezeggen te zullen gehoorzamen. Zonder van tevoren te weten wat er gaat gebeuren, voeren ze handelingen uit waar zij niet zelf voor kiezen en waarvan ze de gevolgen niet overzien. Dit leidt tot een hallucinante reeks schokkende situaties. 

Castellucci staat bekend om de onuitwisbare beelden die zijn werk bij het publiek op het netvlies brandt. Zijn grote gevoel voor schoonheid schuurt met de zware maatschappelijke onderwerpen die hij aankaart. De groep agenten in Bros doet onder andere denken aan Cops van Buster Keaton, maar lachwekkend is het niet. Aan de hand van een reeks tableaux vivants stelt Castellucci vragen over geweld. Door beelden uit de popcultuur, christelijke beeldtaal en massamedia te vermengen, verpakt hij een messcherpe reflectie op de maatschappij in een fascinerende trip, die het midden houdt tussen stomme film, slapstickkomedie en hedendaagse verbeelding.

NB: Deze productie bevat scenes met hard geluid en politiegeweld.

Holland Festival
Het Holland Festival vindt dit jaar voor de 76ste keer plaats door heel Amsterdam, van de bekende grote zalen tot spannende nieuwe locaties in alle uithoeken van de stad. Bewonder onze interdisciplinaire selectie bomvol wereldwijde allure, spirituele, ruige, activistische en esthetische spektakelstukken.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.