Christian Yav

Dans, Muziek, Magie

Bewegingskunstenaar Christian Yav (1993) werd in 2020 vermeld in de NRC Top 101 Lijst als aanstormend talent in de categorie dans. Yav werd geboren in België, maar komt oorspronkelijk uit Congo. Hij werkte als choreograaf en danser mee aan de film Black is King van Beyoncé en werkte als movement director voor Calvin Klein, Tommy Hilfiger en Daily Paper. In 2021 ging zijn nieuwste performance Movements of Soul in première.

Instagram | Website

Vijf vragen aan Christian Yav

Wie ben jij?

Ik ben Christian Yav en ik woon in Amsterdam.

Wat doe je?
Ik maak voorstellingen die zich op het kruispunt bevinden waar het intieme en het universele elkaar ontmoeten. Beweging, dans, licht, muziek, decor (en ook video), het zijn elementen waar ik mijn werk mee opbouw, maar de optelsom van alles maakt dat het veel meer wordt dan deze abstracte elementen. Mijn voorstellingen zijn daarom eerder ervaringen, iets wat je moet ondergaan. Dat is waar ik de inhoud van mijn werk laat ontstaan en waar voor mij de kracht zit.

Wat is je favoriete karaktereigenschap?
Nooit opgeven.

Wat is jouw idee van geluk?
Wanneer ik helemaal in het moment ben, wanneer of waar dan ook.

Hoe wil je sterven?
Met het gevoel dat ik de wereld meer heb gegeven dan ik heb gekregen.

Exclusief voor We Are Public-leden

Dit is een exclusieve preview van mijn nieuwste show. Heel benieuwd wat je vindt. Laat het me weten. X Christian

Waarom wij Christian Yav geweldig vinden

Christian Yav is een enorm veelzijdige performer. Hij danst, beweegt, zingt en performt. Hij schakelt moeiteloos tussen moderne dans, verstilde abstracte beweging en trage R'n'B. En alles met evenveel overgave. Zijn shows zijn even magisch als opzwepend. Een integere maker met een enorm talent en een tomeloze energie.

_ Daniel Kieft. Curator Theater en Dans

De tips van Christian Yav

Meer zoals Christian Yav

Dans zoals je het nog nooit zag