De Poezieboys

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Het Beste Duo dat de Dode dingen tot Leven wekt en Huilen Lachen maakt en Vice Versa tot in de Eeuwigheid Award

Genomineerd door: Silke van Kamp

''Ik nomineer De Poezieboys omdat ze onmisbaar zijn in het landschap. Ze brengen kunst- en poëziehoogtijdagen terug met feest en champagne alsof het nooit is weggeweest. En ze zijn zo ontroerend en grappig tegelijk.''

Over De Poezieboys

Het tweemanscollectief De Poezieboys, bestaande uit Joep Hendrikx en Jos Nargy, brengen onder leiding van muziek de poëzie van dit moment naar het publiek. Deze zomer staan ze onder meer op Oerol en de Parade met hun voorstelling LORCA, geïnspireerd op de poëzie van Lorca en zijn stuk Het Publiek. Eerder organiseerden ze poëzieavonden met jonge dichters en richten ze de Poeziebar op in Zaal 3 in Den Haag, een plek waar iedereen genoot van een portie ongedwongen, informele, sexy poëzie.

Instagram | Website
Beeld: Gordon Meuleman

De Poezieboys | We Are Public Awards

De Poezieboys, bestaande uit Joep Hendrikx en Jos Nargy, staan garant voor een portie ongedwongen, informele, sexy poëzie.⁠ Met als doel: een uitverkochte, dampende en joelende zaal voor poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken. Neem een handdoekje mee en geniet van deze voorstelling op de avond van de We Are Public Awards.

Ontdek hun werk

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden