melanie bonajo

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: I'm in Awe of You Award

Genomineerd door: Tina Farifteh

''melanie raakt bij mij dingen waarvan ik wist dat ze bestaan maar nog geen woorden voor had. Badass amazing strijder die de wereld veranderen met lichaam en geest, met kracht en zachtheid."

Over melanie bonajo

Kunstenaar, filmmaker, somatische sekscoach en activiste melanie bonajo (1978) onderzoekt middels video's, performances, foto's en installaties de huidige raadsels van coëxistentie in een verlammend kapitalistisch systeem. Haar werk presenteert antikapitalistische methoden om opnieuw contact te maken met seksualiteit, intimiteit en gevoelens. bonajo's experimentele documentaires gaan vaak over gemeenschappen die in de marge van de samenleving leven of werken, hetzij met illegale middelen of culturele uitsluiting, en de paradoxen die inherent zijn aan ideeën van comfort met een sterk gevoel voor gemeenschap, gelijkheid en lichaamspolitiek.

Instagram

Beeld: Gordon Welters, Gert Jan van Rooij

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden