Roann Postma

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Uniekste Tekstschrijver Award

Genomineerd door: Hali Neto

''Roann is een unieke opkomende schrijver, die rijmschema’s en taalgebruik op zo’n manier combineert dat het aansluit bij de thematiek. Ze spreekt tot elke doelgroep, of je nou iets met taal, tekst en woorden hebt of juist helemaal niet. Roann kan teksten 'fysiek' maken, geen hoofden die praten, maar Roann's teksten komen tot leven. Als je haar schrijfstijl eenmaal kent, herken je daarna haar handtekening in elke tekst. Zo weet ze elk onderwerp toegankelijk en leuk te maken.''

Over Roann Postma

Actrice, theatermaker en schrijver Roann Gwynn Postma (1995) trekt met haar uitgesproken gezicht op de planken de aandacht en maakt je nieuwsgierig naar de binnenwereld van haar verschijning. In haar werk als theatermaker zoekt ze naar thema’s die verbonden zijn met ons mens-zijn en de maatschappij, heeft ze een voorliefde voor engagement en wil urgentie voelen in de onderwerpen die aan haar werk ten grondslag liggen. Ze studeerde in 2020 af aan de toneelacademie van Maastricht en tourde met de schoolvoorstelling Ready to riot (NNT) door het noorden van Nederland.

Instagram

Beeld: Ronald Damwijk, Gavin Viano Fabri

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden