Maha Eljak

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Strijder voor Minority Groups & Authenticiteit Award

Genomineerd door: Maria Anouk

''Ik wil deze award aan Maha uitreiken omdat ze zo ontzettend veel mensen inspireert en we haar, en haar kunst, echt nodig hebben in deze wereld. Please don't ever stop being who you are.''

Over Maha Eljak

Kunstenaar en oprichter van punktijdschrift Mahazine Maha Eljak (2001) haalt inspiratie uit haar Soedanese roots, de maatschappelijke frustraties in het dagelijks leven en het punktijdperk van de jaren ’70. Haar tentoonstelling A Glimpse of Us, Marhaba nodigt je uit Soedan te ervaren door haar ogen en een wereld te verkennen die voor de meesten onbekend is. Met haar unieke artistieke visie en passie voor creativiteit inspireert Eljak om onze eigen individualiteit te omarmen en onze stempel op de wereld te drukken. A Glimpse of Us, Marhaba is vanaf mei 2023 te zien in het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM).

Instagram


Beeld: Jonathan Hoost, Maha Eljak

Ontdek de andere genomineerden