Jermaine Campbell

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Internationale Rap Talent van Nederland

Genomineerd door: Giorgio Paquay

''Jermaine is in mijn opinie DE Kendrick van NL. Op dit moment staat hij op het punt zijn eigen werk te releasen. Zijn diepgaande poëtische zijn is niet te vermijden en komen woord voor woord binnen bij de luisteraar. Deze man verdiend het om viraal te gaan, ik heb al het vertrouwen dat dit gaat gebeuren.''

Over Jermaine Campbell

Zanger, producer en MC Jermaine Campbell (1989) vertelt verhalen met zijn muziek. Het geluid van Campbell varieert van hiphop tot fuzzy soul met invloeden uit jazz, funk en alternatieve muziek. Hij zette zichzelf op de kaart met zijn eerste singel ADIOS FREESTILE /// KILLA. Ook is Campbell betrokken bij House of Knowledge, een stichting die zich richt op het stimuleren van podiumkunsten en het bevorderen van de culturele sector in Rotterdam. In mei 2023 releaset hij zijn eerste album DON’T TRIP.

Instagram

Beeld: Victor Wennekes, Ebenezer Ackah

Ontdek de andere genomineerden