Valerie van de Ridder

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Creatiefste en meest Onderzoekende Maker, Theaterdocent & Speler Award

Genomineerd door: Roann Postma

''Valerie is een super creatieve, onderzoekende en doortastende theatermaker, speler en theaterdocent, die zich altijd met veel passie en unieke ideeën inzet voor de doelgroep waarmee ze werkt. Zij stampt projecten uit de grond en zoekt mogelijkheden. Valerie brengt ontzettend veel vakkennis en creativiteit met zich mee en is een lieve drijvende kracht in elk team met haar vriendelijkheid en professionele werkhouding. Daarom verdient Valerie deze award.''

Over Valerie van de Ridder

Valerie van de Ridder (1996) is theatermaker op de vloer én aan de kant als theaterdocent. Ze volgde de minor Acting with Masks aan OsloMet. Van de Ridder is co-founder van Maskermeiden, waar ze samen met Sarah van der Meere jeugdtheatervoorstellingen en educatieprojecten voor verschillende doelgroepen met expressieve maskers creëert. Een van de projecten is Bij ’t Buurtje: een visuele podcast speciaal gemaakt als digitaal dagbestedingsproduct voor ouderen.

Facebook | Instagram via maskermeiden
Beeld: Iris Pepping

Ontdek de andere genomineerden