Afagh Morrowatian

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Inspirational Figure Award

Genomineerd door: Roshanak Morrowatian

''Afagh is een multitalent, een strijder, self-taught en een inspirerende kunstenaar die me steeds weer raakt met haar fotografie werk. Ik nomineer haar zodat meer mensen haar werk kunnen zien en ervaren en dat ze een waardige plek in haar veld vindt.''

Over Afagh Morrowatian

De Iraans-Nederlandse fotograaf, art director en tekenaar Afagh Morrowatian (1984), richt zich in haar vooral op maatschappelijke thema’s. Censuur, onderdrukking, ontheemding en haar bi-culturele achtergrond spelen een centrale rol in haar werk. Morrowatians werk verscheen onder meer in The Persian Magazine, Harpers Bazaar, Glam Cult en Oneworld en exposeerde haar werk SKIN in 2018 in Machinenhaus Essen (Duitsland), 2021 Hide & Seek in de Ainsi in Maastricht en in 2022 in Le Consortium in Dijon (Frankrijk).

Instagram | Website


Beeld: Afagh Morrowatian

Ontdek de andere genomineerden