Faria van Creij

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Beeldend Kunstenaar Award

Genomineerd door: Julian Tjon Sack Kie

''Faria beheerst de kunst van het kleuren mengen op een uiterst verfijnd niveau. Door haar kenmerkende details en symbolieken, weet ze een gelaagde ervaring over te brengen op de kijker. Hiermee brengt ze hedendaagse onderwerpen met betrekking tot dualiteit sterk aanbod.''

Over Faria van Creij

Beeldend kunstenaar Faria van Creij schildert op een naïeve en surrealistische manier en studeert aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst. Ze baseert haar werk op dualiteit, onbalans en de subtiele symboliek die het dagelijks leven creëert. Door een constante herinterpretatie van persoonlijke symbolen en figuren creëert ze composities die tijdelijke harmonieën belichamen. Van Creij maakt illustraties voor de krant en haar werk Truth Trough Correspondence werd in 2022 geëxposeerd in OSCAM.

Instagram | Portfolio | Beluister Alternative Planet #15 met Faria


Beeld: Danny Griffioen, Nompilo, Faria van Creij

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden