Suze Milius

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Theater Award

Genomineerd door: Dennis Vanderbroeck

''Suze Milius is een maker van onschatbare waarde in het landschap. Met haar grote verbindingskracht is Milius, in haar werk als eindregisseur, de stille kracht en motor achter veel succesvolle voorstellingen. Aan haar eigen, zeer esthetische, universum bouwt Milius uiterst precies en secuur. Haar eigen projecten komen er alleen als de voorwaarden zijn zoals zij ze wilt. Ze is een maker die investeert in lange lijnen en samenwerkingen.''

Over Suze Milius

Theatermaker Suze Milius (1986) studeerde aan Acting International in Parijs en volgde de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze creëert in haar, vaak woordeloze, werk kleurrijke en beeldende werelden die vervreemdend, poëtisch en humoristisch zijn. Samen met Stefan Jakiela vormt Milius het in Brussel gevestigde kunstenhuis House Crying Yellow Tears. Haar visuele en fysieke theatertaal focust altijd op menselijk gedrag. Als regisseuse heeft ze bij verschillende toneelgezelschappen gewerkt.

Instagram

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden