Aqueene Wilson

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Ruimtemaker Award

Genomineerd door: SERIÓÓS Collectief

''Aqueene Wilson laat ons zien hoe krachtig het is om dicht bij jezelf te blijven als maker. Door middel van haar foto- en video projecten, bijvoorbeeld 'Where are the black bodies dancing' creëert ze op een zachte en een veilige manier ruimte voor het zwarte perspectief.''

Over Aqueene Wilson

Aqueene Wilson (1995) is geboren op de Caribiën, een creatieve ondernemer en autodidacte fotografe. Met het menselijk lichaam als haar meest voorkomende onderwerp en haar achtergrond in dans, verkent en staat ze bekend om het documenteren van het (gekleurde) lichaam door een kwetsbare lens. Tijdens haar Bachelor aan de Erasmus Universiteit werd ze aangemoedigd om fotografie te beoefenen vanuit de positie van onderzoek. Haar werk kan gezien worden als een fontein van positieve representatie, welzijn en tederheid van vooral zwarte mensen en speelt direct in op de persoonlijke en gemeenschappelijke behoefte aan een eerlijke en representatieve ruimte in fotografie, dans en film.

Instagram | Website
Beeld: Floor Besuijen

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden