ROTOR

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Powerful Poetic Duo Award

Genomineerd door: Goda Žukauskaitė

''Performance collectief ROTOR is een krachtig duo van Hidde Aans-Verkade en Koen van der Heyden. Hun werk is fysiek uitdagend en heeft sterke visuele keuzes. Het is indrukwekkend om te zien hoe goed ze samenwerken, elkaar uitdagen en poëzie vinden in eenvoud. Ze hebben een eigen performancetaal ontwikkeld en een unieke stijl die opvalt en merkbaar is in het performance kunstenveld. ROTOR houdt je nieuwsgierig en laat je afvragen: wat is er nog meer mogelijk en hoe ver kunnen deze jongens gaan.''

Over ROTOR

De wereld van performance collectief ROTOR draait rondom de herhaling van fysieke handelingen. ROTOR’s voorstellingen gaan over de absurde banaliteit van het bestaan, maar tonen tegelijkertijd de eindeloze schoonheid ervan. Vaak gaan de performers extreme inspanningen aan, waarbij ze zich laten inspireren door verschillende disciplines van de Nederlandse Mime-traditie, Kung Fu en free running. In 2017 maakte het performance collectief de voorstelling The Place to Be en in 2019 de co-producties: Rushing Faces en Touch or Tune. Momenteel touren ze met Erosion waarmee ze een nominatie voor de BNG Bank Theaterprijs in de wacht sleepte.

Instagram
| Website

Beeld: Daniela Schwabe, Sam Scheuermann, Martina Fazekas

Ontdek ons werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden