Merel Severs

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Maker & Performer Award

Genomineerd door: Milou van Duijnhoven

''Merel Severs laat in haar werk als maker en performer een stempel achter die niet snel vervaagt. Severs werkt met vechtsport, dans, performance en beeldende kunst en maakt via deze media diep relevante content. Haar werk is meedogenloos en wild, zacht en gevoelig. Ze is een activiste met haar fysieke vaardigheden en vecht letterlijk voor gelijke rechten en gemarginaliseerde groepen.''

Over Merel Severs

Theatermaker en performer Merel Severs kantelt het mainstream narratief over genderrollen en zoekt in haar werk naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid. Ze maakte de succesvolle solo Let me tell you something you already know, waarmee ze Best of Fringe 2020 won en genomineerd is voor de BNG Bank Theaterprijs 2022. In de critici-enquête van het Theaterjaarboek van de Theaterkrant werd ze door Nuno Blijboom vermeld als beste actrice/danseres/zangeres. In 2023 maakte ze samen met Milou van Duijnhoven de fysieke theaterperformance Try not to know what you know, die een ode brengt aan kracht en kwetsbaarheid van vergeten heldendom.

Instagram
Beeld: Lisa Schamlé, Liza Kollau

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden