Nicole Geertruida

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Dramaturgie & Movement Direction Award

Genomineerd door: Faizah Grootens

''Gedurfd, eerlijk, kritisch en urgent. Nicole heeft een heel scherp oog en weet als geen ander in de wereld te stappen van de persoon waarmee zij samenwerkt, om diens ideeën meer zeggingskracht te geven en er een geheel van te maken.''

Over Nicole Geertruida

Nicole Geertruida, opgeleid als danseres aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten is momenteel werkzaam als assistent- choreograaf aan de zijde van Alida Dors, Theater Rotterdam. Hiernaast ondersteund en coacht zij als dans dramaturg jonge makers.

Met haar achtergrond als performer, choreograaf, productieleider, dans docent en kennis van hedendaagse dans en hip-hop, weet zij via verschillende invalshoeken, eerlijk en kritisch, creatief input te leveren aan een creatief proces.

Instagram

Beeld: Simone Giacomini, Menno van der Meulen

Ontdek de andere genomineerden