Tamar Blom

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Maker Of The Poetry In Space Award

Genomineerd door: Goda Žukauskaitė

''Tamar Blom is een maker die ruimte, geluid en materiaal gebruikt om performances-installaties te creëren die nieuwe ruimtes in je verbeelding openen. Zijn werk biedt een bijzondere belevenis en geeft veel ruimte voor eigen invulling. Hoewel de voorstellingen van Tamar een vrijheid bevatten, voel je dat hij een duidelijke richting heeft over waar zijn werk voor staat en wat het idee erachter is. Tamar blijft verrassen en laat zien hoe materiaal de ruimte kan transformeren, hoe iets abstracts diepe emoties in je kan raken en hoeveel van de poëzie verborgen kan worden in eenvoud. Hij is een inspirerende maker die blijft onderzoeken en bevragen.''

Over Tamar Blom

Tamar (Tilburg, 1992) maakt performances en installaties waarbij de toeschouwer op een lichamelijke manier wordt aangesproken en daadwerkelijk in beweging wordt gebracht. Dit gebeurt aan de hand van intense visuele ruimtes en acties. Zijn kunstenaarschap ontwikkelt zich steeds meer voorbij de grenzen van het theater richting beeldende kunst en werken in de openbare ruimte.

Tamar rondde in 2014 de Mime Opleiding aan de AHK af. Hij is genomineerd voor de BNG Theatermakersprijs en heeft andere prijzen gewonnen als Het makerskapitaal voor de installatie White Noise (2018) en de Stichting Symbio Kunstprijs voor The Descent (2023). Daarnaast maakte hij onder andere de installatie Apocalypse (2017) en Black box in a white cube (2019), een samenwerking met Karel van Laere. Momenteel werkt hij aan een nieuw werk dat een grootse beweging door de openbare ruimte zal maken.

Instagram | Website

Beeld: Neeke Smit, Babette Kalker, Willem van der Voort

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden