Vera Morina

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: We Are Public Award

Genomineerd door: Gavin-Viano

''Vera denkt next level. Ze schrijft next level. Daarom is het next level om met haar te werken. Ze is eerlijk en sensitief en grappig en fascinerend. Vera is the future.''

Over Vera Morina

Vera Morina (1995) is een Nederlands-Kosovaarse schrijver van toneel, scenario en poëzie. In 2019 studeerde ze af aan de opleiding Writing for Performance van de HKU, waar ze met haar afstudeeronderzoek naar inclusiviteit in het theater De Pluijm (scriptieprijs HKU) won. Haar interesse voor groots opgezette verhalen dreef haar tijdens haar studie naar stages bij Warner Bros., ITA en Het Nationale Theater. Na haar afstuderen nam ze o.m. deel aan het talentenprogramma Slow Writing Lab V van het Nederlands Letterenfonds en ontving Morina de YAA-award. Morina schreef tevens de tekst The Harvest (2021) dat is uitgewerkt tot hoorspel bij Toneelgroep Oostpool.

Instagram


Beeld: Bas de Brouwer, Milan van Dril

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden