Jörgen Gario

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Wordsmith Award

Genomineerd door: Sjaan Flikweert

''Jörgens werk is vernieuwend, verfrissend en verbeeldend. Het deelt met de kijker hoe we eruit zien, wat we voelen. Het blijft verrassen en raakt aan de essentie van het zijn. Ik kan er geen genoeg van krijgen.''

Over Jörgen Gario

Singer-songwriter Jörgen Gario - ook wel bekend als UNOM - is een Antiliaanse dichter geboren op Sint Maarten. Hij schrijft in het Nederlands, Engels en Papiamentu. Gario is deel van de eerste Poetry Circle Nowhere, een landelijk schrijf- en performance art gezelschap, waarvan hij nu workshop docent is. Elk optreden van Gario is een ervaring. Op het podium combineert hij zijn poëzie met de gitaar en ukulele en integreert elektronische muziek, reggae en dancehall in zijn shows. Hij stond onder meer op de Parade, Oerol, in de Melkweg, Bitterzoet en in Tivoli.

Instagram
| Website
Beeld: Frisch Fotografie, Dustin Kort

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden