Uriah Havertong

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: We Are Public Award

Genomineerd door: Gavin-Viano

''Uriah is altijd hard in alles wat hij doet. Hij is gelaagd. Hij is gefocust. Hij is hongerig. En hij gaat het publiek raken.''

Over Uriah Havertong

Uriah Havertong is geboren in Amsterdam en volgde zijn toneelopleiding in Brussel. Na het succesvol afronden van de opleiding Theater, Cinema en Geluid, begon Havertong aan zijn masteropleiding Acteren. Uriah debuteerde als acteur in het toneelstuk De Laatste Dichters, een toneelbewerking van het gelijknamige boek van Christine Otten. Ook speelde hij een hoofdrol tegenover Daniël Kolf in het muzikale spektakel Dhlomo. Op het scherm kreeg Havertong rollen in projecten als Rampvlucht, Happy Single en het onlangs voltooide Net als in de Film (onder regie Albert Jan van Rees).

Instagram


Beeld: Romy Treebusch

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden