Alexandra Loembé

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Dansmaker Award

Genomineerd door: Vainergill Thurnim

''Alexandra is een innoverende (dans)artiest die zintuiglijk ervaringstheater maakt voor divers publiek. Can't wait for your next creation!!!''

Over Alexandra Loembé

Alexandra Loembé is een Russisch-Congolese danskunstenaar en creatieveling. In 2020 heeft zij de opleiding Docent Dans aan de Academie voor Theater en Dans afgerond. Aanvullend heeft zij zich verder opgeleid bij o.a. de SNDO (ATD/AHK), Boukje Schweigman (Schweigman&) en Ecole des Sables. Alexandra geeft les en maakt met dans(voor)opleidingen, professionele dansers, dansliefhebbers en jonge kinderen. Daarnaast is zij ook in verschillende performances te zien. Zij werkt momenteel voor o.a. Nederlands Dans Theater, de Academie voor Theater en Dans, Chassé Dance Studio's en Kleintjekunst.

In mijn werk ben ik beïnvloed door zowel Europese als Afrikaanse hedendaagse dansesthetiek, multi-sensitiviteit en verbondenheid met de natuur. Via dans wil ik verschillende werelden met elkaar verbinden en ieder zijn innerlijke wereld opnieuw laten ervaren. Ik maak op speelse en puzzelende manier, geïnspireerd op de vrijheid, nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeelding van jonge kinderen.”
Instagram | Website
Beeld: Sophie Saddington, Bas de Brouwer

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden