Milou van Duijnhoven

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Performance Award

Genomineerd door: Dennis Vanderbroeck

''Milou van Duijnhoven is een unicum in het landschap. Van Duijnhoven follows the beat of her own drum. Als performer is ze wars van ijdelheid en overweldigend ontwapenend. Als maker intelligent en vernieuwend. Als mens eeuwig nieuwsgierig.''

Over Milou van Duijnhoven

Als maker raakt Milou van Duijnhoven geïnspireerd door iconische figuren die haar passeren op straat, uit de popcultuur, religie of geschiedenis. Van pizzabezorger tot Madonna, deze figuren geven een directe fysieke en visuele inslag aan haar maakproces. Door middel van intensieve krachttrainingen zoekt zij de grenzen op van haar eigen ik.

Van Duijnhoven is onderdeel van het performance collectief La Isla Bonita, waarmee zij Het Debuut won op het International Theaterschool Festival in 2015. Datzelfde jaar won ze ook de prijs voor Beste Acteur op het ITS. Sindsdien maakte zij voorstellingen voor o.a. theaterfestival de Parade, Over het IJ-festival en als vast collectief bij Frascati Producties. In 2023 was ze met Merel Severs te zien in de fysieke theaterperformance Try not to know what you know.
Instagram

Beeld: Stine Sampers, Lisa Schamlé

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden