Simomo Bouj

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Creator of Safe Spaces & Fun Places Award

Genomineerd door: Merel Severs

''Simomo Bouj is een ongelofelijk inspirerende persoonlijkheid die ruimtes creëert voor verbinding, plezier, dans, zorg, beweging, spel en meer. Hen beweegt en laat zich bewegen en weet dat op een bevrijdende manier te delen met een ieder die de ruimte binnenkomt. Hen beweegt zich tussen instituten, alternatieve ruimtes, festivals en clubs in en zet daarmee vraagtekens en doet een voorstel voor een nieuw soort --daadwerkelijk- inclusieve kunstruimte. Listen Listen cause we can learn a lot from this beauty!''

Over Simomo Bouj

Danser en curator Simomo Bouj beweegt, ontroert anderen en wordt door anderen geraakt. Bouj stelt graag de waarde van kunst en de kunstenaar ter discussie. Hen werkt met diverse culturele, professionele, fysieke vaardigheden die hun oorsprong vinden in Marokko tot hier. Bouj vertrekt vanuit een gevarieerde dansachtergrond: beginnend ‘op straat’ in de hiphop scene tot aan het Koninklijk Conservatorium voor Hedendaagse Dans in Antwerpen. Momenteel is Bouj gevestigd in Rotterdam en is adjunct-directeur van NO LIMITS! ART CASTLE, een kunstruimte die samenwerkingen tussen de Outsider- en Insider-kunstwereld blootlegt, initieert en onderzoekt.

Instagram


Beeld: Jassir Jonis (Goedkroon), Iliass Raw

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden