Annelinde Bruijs

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Composing Performer Award

Genomineerd door: Suze Milius

''Annelinde is een muzikaal wonder die componeert en speelt vanuit een zuivere gedachte die altijd gekoppeld is aan haar hart. ze laat zich leiden door intuïtie, maar niet zonder altijd haar leidraad van een ‘waarom’ te verliezen. hart en hoofd verbonden, nooit zomaar, nooit overbodig, altijd puur met veel vrijheid en dikke riscio’s.''

Over Annelinde Bruijs

Annelinde Bruijs (1991) is zanger, acteur en one woman componist. Ze is werkzaam in het theater voornamelijk in Nederland en werkte eerder met o.a. Floor Houwink ten Cate, Naomi Velissariou, de Warme Winkel, CLUB GEWALT en Performance collectief Urland.
Haar composities kenmerken zich door stapelingen van stemmen waardoor er een vervreemd mono-koor ontstaat. Ook zoekt ze met haar muziek grote gebaren op in instrumentarium en melodie en poogt ze deze te verenigen met het kleine. Een van de onderzoeken die ze doet is in verbatim; een muziekgenre waarbij het libretto bestaat uit documentair gesproken teksten waar alle haperingen en uh’s en ah’s in tact worden gelaten.

Zie hier: Soundcloud ‘liederen voor het wassende water’. Haar composities waren te horen in o.a.: Sea of Silence van Floor Houwink ten Cate, Urland Herdenkt en de Gabber Opera van Performancecollectief Urland en Solitude Hotel van O.

Komend seizoen zal te zien en te horen zijn in ‘Ground Floor’ van Orkater, op Oerol met een nieuw werk van Nineties Productions en in ‘Sea of Silence’ bij Theater Utrecht.

Instagram

Beeld: Anouk van Kalmthout, Julian Maiwald, Bas de Brouwer

Ontdek de andere genomineerden